- Autor: Elulenka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Paprika žlutá | 250 |
| Okurka salátová | 250 |
| Rajčata | 500 |
| Balkánský sýr | 200 |
| Citronová šťáva | 30 |
| Oleje (všechny druhy) | 10 |
Dochucovadla:
oregano, bazalka, petrželová nať, sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 3153 kJ
Bílkoviny (g): 40,
Tuky (g): 46,
Sacharidy (g): 47,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 1051 kJ
Bílkoviny (g): 13.3, Tuky (g): 15.3, Sacharidy (g): 15.7, SAFA (g): 8.7, Cukry (g): 9.3, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 3
Postup přípravy
Zeleninu nakrájíme na kostičky, osolíme a zlehka pokapeme olivovým olejem. Sýr také nakrájíme nebo nastrouháme nahrubo. Ochutíme citronovou šťávou, bílým pepřem a bylinkami. Salát dobře promícháme. Pokud salát chceme podávat hostům, je vhodnější sýrem posypat až hotové porce a ozdobit např. lístkem bazalky. Můžeme podávat s bagetkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






