TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Batátové kari s červenou čočkou

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 45
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Pokud jste milovníci exotičtějších chutí, pak vás toto batátové kari s červenou čočkou určitě nadchne! Hodí se skvěle na večeři i oběd, v případě oběda můžete trochu zvětšit porci nebo přidat ještě navíc další zdroj bílkovin (například tofu).

Ingredience

Dochucovadla:

kardamon, citronová tráva, římský kmín, limetka, koriandr, hmotnost hotového pokrmu 2150 g, na 100 g 290 kJ

Energetická hodnota celkem: 6237 kJ

Bílkoviny (g): 84, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 247, SAFA (g): 2, Cukry (g): 72, Vláknina (g): 68, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1559 kJ

Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 61.8, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 17, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Cibuli si očistíme a nakrájíme nadrobno, orestujeme na troše oleje, po chvíli přidáme i na plátky nakrájený česnek a nadrobno nakrájený zázvor. Přidáme curry pastu, kardamon, citronovou trávu a římský kmín. Poté přidáme na kostky nakrájené oloupané batáty a na půlkolečka nakrájenou mrkev a restujeme. Po chvíli podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme rajčatové pyré a dusíme pod pokličkou cca 10-15 minut, poté přidáme propláchnutou červenou čočku, růžičky brokolice a dusíme dalších cca 10 minut do změknutí. V závěru dle potřeby dochutíme solí a limetkovou šťávou a před podáváním přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a dle chuti i čerstvý koriandr nebo petrželku. Pokud bychom chtěli zvýšit podíl bílkovin, tak lze přidat např. libové maso, tofu, šmakouna nebo robi.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři