- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Wasa sesam | 60 |
| Šunka kuřecí prsní | 100 |
| Brambory zimní | 200 |
| Oleje (všechny druhy) | 10 |
| Lilek | 500 |
| Cibule | 100 |
| Česnek | 20 |
| Rajčata | 200 |
| Víno bílé suché | 10 |
| Máslo | 10 |
| Smetana zakysaná light průměr | 20 |
Dochucovadla:
máta
Energetická hodnota celkem: 3956 kJ
Bílkoviny (g): 36,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 129,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 989 kJ
Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 32.3, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 5.8, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Wasa chléb nalámeme na kousky. Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Lilek pokrájíme na dvoucentimetrové kousky, poklademe do síta, posolíme a necháme 10 minut odstát. Nakrájíme cibuli, česnek nasekáme na kousky. Rajčata položíme na 10 sekund do vroucí vody, následně zchladíme pod studenou vodou a sloupneme slupku. Lilek vymačkáme. Na oleji restujeme cibuli, šunku a česnek. Přidáme lilek a zalijeme vínem. Přidáme rajčata a vaříme dalších 15 minut. Křupavý chléb a brambory opečeme na másle. Smícháme se směsí a nasekanou mátou. Servírujeme ozdobené zakysanou smetanou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
slyším to poprvé..:o)






