- Autor: Martja
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Cibule | 100 |
| Dijonská hořčice | 30 |
| Citrony | 12 |
| Ocet | 18 |
| Podmášlí kysané (bílé, MADETA) | 125 |
| Mrkev | 350 |
| Zelí bílé hlávkové | 1250 |
| Med | 45 |
Dochucovadla:
1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře 1.5 lžíce vinného octa 1 lžíce citrónové šťávy 2 lžíce medu (či jedna vrchovatá, cca 45 g)
Energetická hodnota celkem: 2985 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 5,
Sacharidy (g): 141,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 101,
Vláknina (g): 46,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 597 kJ
Bílkoviny (g): 4.8, Tuky (g): 1, Sacharidy (g): 28.2, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 20.2, Vláknina (g): 9.2, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Nakrouháme zelí a mrkev, cibuli nakrájíme na velmi jemné kostičky. V malé misce smícháme kefír, med, ocet, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Vše smícháme v hodně velké míse. Udávané množství zelí je cca 1/2 větší hlavy zelí. Mrkve byly 3 ks. Vše nechejte v lednici uležet min. 12 hodin.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






