TOPlist


Teplý kuřecí salát s čínským zelím

  • Uživatelský recept
  • Autor: mamaka1
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 15

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kuřecí prsa250
Zelí čínské400
Smetana zakysaná 15 % tuku průměr50
Oleje (všechny druhy)5
Žampiony50
Kukuřice (Bonduelle)50

Energetická hodnota celkem: 2090 kJ

Bílkoviny (g): 65, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 24 SAFA (g): 7 Cukry (g): 15 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1045 kJ

Bílkoviny (g): 32.5, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 12 SAFA (g): 3.5 Cukry (g): 7.5 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, pepř, sladká paprika, tymián, bylinky podle chuti

Postup přípravy

na pánvi na malém množství orestujte žampiony, dejte stranou. Na stejné pánvi orestujte kuře nakrájené na malé proužky, osolit, opepřit, přidat koření. Orestované kuře promíchejte se žampiony a dejte stranou. Na stejné pánvi orestujte zelí nakrájené na tenké nudličky, velmi krátce, aby ještě zůstalo křehké (nedusit). Jakmile zelí zeslovatí, přidejte kuře se žampiony, kukuřici a celé dvakrát třikrát promíchejte. Stáhněte z plotny a vmíchejte zakysanou smetanu. Můžete ochutit i lžičkou hořčice. Podáváme s orestovanou bagetkou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma