- Autor: makov
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hrášek s mrkví sterilovaný průměr | 200 |
Okurky sterilované průměr | 100 |
Vejce celá průměr | 160 |
Smetana zakysaná 12% | 100 |
Cibule | 50 |
Celer bulva | 400 |
Energetická hodnota celkem: 2861 kJ
Bílkoviny (g): 38,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 62,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 715 kJ
Bílkoviny (g): 9.5, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 15.5, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Uvařenou čtvrtku celeru nahrubo nastrouháme do misky. Přidáme pokrájenou 1 cibuli a 3 nakládané okurky, povařené ve vodě z okurek asi 3 min, dále 3dcl sklenici sterilizované mrkve s hráškem, osolíme, opepříme a přidáme 1/2 skleničky zakysané smetany , popř. trochu bílého jogurtu. Můžeme okyselit citronem. Přidat 3 uvařená vejce pokrájená na kostičky
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.