- Autor: jitavejrov
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cizrna (v suchém stavu) | 300 |
Pór | 1 |
Choceňský jogurt smetanový bílý | 150 |
Dochucovadla:
kari,sůl,bobkový list
Energetická hodnota celkem: 5102 kJ
Bílkoviny (g): 62,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 171,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 39,
Vláknina (g): 45,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1276 kJ
Bílkoviny (g): 15.5, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 42.8, SAFA (g): 3, Cukry (g): 9.8, Vláknina (g): 11.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Cizrnu přes noc namočíme,ráno slijeme a uvaříme do měkka.V hlubší pánvi rozpálíme trochu oleje,krátce orestujeme kari,přidáme nakrájený porek,jedno rajče a troško čerstvého zázvoru,osolíme,podlijeme vodou a uveříme.Když je vše uvařeno rozmixujeme zeleninu ponorným mixérem dohladka,přidáme cizrnu a bílý jogurt,dohutíme solí a prohřejeme.Podáváme s rýží
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.