- Autor: FIAJIR
- Doba přípravy (min.): 150
- Uživatelský recept
- Porce: 15.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 10 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 380 |
Olej palmojádrový, kokosový | 25 |
droždí sušené | 8 |
mouka pšeničná tmavá chlebová | 200 |
mouka celozrná pšeničná | 100 |
mouka žitná chlebová | 200 |
Dochucovadla:
1lžíce kmín celý
Energetická hodnota celkem: 8476 kJ
Bílkoviny (g): 53,
Tuky (g): 32,
Sacharidy (g): 373,
SAFA (g): 23,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 565 kJ
Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 2.1, Sacharidy (g): 24.9, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 0.6, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Všechny sypké přísady smícháme dohromady,do nádoby z domácí pekárny dáme tekutiny na to nasypeme sypkou směs nastavíme program na těsto. Po vykynutí těsto zpracujeme na vále do šišky dáme na pekáč vyložený pečicím papírem a necháme ještě kynout 20 minut.Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut při pečení několikrát potřeme vodou s octem na povrchu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.