- Autor: Elulenka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Citronová šťáva | 40 | 
| Česnek | 20 | 
| Smetana na vaření 10% | 200 | 
| Petržel - nať | 10 | 
| Krevety | 200 | 
| Olej palmojádrový, kokosový | 15 | 
| Rajčata Cherry | 200 | 
| Zelí čínské | 300 | 
Dochucovadla:
sůl, bílý pepř
Energetická hodnota celkem: 2802 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 48, 
                                                        Tuky (g): 39, 
                                                        Sacharidy (g): 33,
                                                        SAFA (g): 28,
                                                        Cukry (g): 22,
                                                        Vláknina (g): 7,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1401 kJ
Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 19.5, Sacharidy (g): 16.5, SAFA (g): 14, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Na základ salátu můžeme použít prakticky cokoliv - hlávkový salát, čínské zelí, ledový nebo římský salát, polníček, rukolu... Přidáme cherry rajčátka nakrájena na čtvrtky. Osolíme, zakapeme citronovou šťávou a olivovým olejem, promícháme a necháme odležet. Krevety koupíme nejlépe loupané a předvařené. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a krevety osmažíme. Přidáme citronovou šťávu, česnek, osolíme, opepříme a přidáme pažitku nebo petrželovou nať. Chvíli mícháme, aby se uvolnily chutě. Poté zalijeme smetanou na vaření a mícháme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Dáme na salát a podáváme s celozrnným pečivem nebo bylinkovou bagetkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









