TOPlist


Jarní salát s krevetami

  • Uživatelský recept
  • Autor: Elulenka
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Citronová šťáva40
Česnek20
Smetana na vaření 10%200
Petržel - nať10
Krevety200
Olej palmojádrový, kokosový15
Rajčata Cherry200
Zelí čínské300

Energetická hodnota celkem: 2802 kJ

Bílkoviny (g): 48, Tuky (g): 39, Sacharidy (g): 33 SAFA (g): 28 Cukry (g): 22 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1401 kJ

Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 19.5, Sacharidy (g): 16.5 SAFA (g): 14 Cukry (g): 11 Vláknina (g): 3.5 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, bílý pepř

Postup přípravy

Na základ salátu můžeme použít prakticky cokoliv - hlávkový salát, čínské zelí, ledový nebo římský salát, polníček, rukolu... Přidáme cherry rajčátka nakrájena na čtvrtky. Osolíme, zakapeme citronovou šťávou a olivovým olejem, promícháme a necháme odležet. Krevety koupíme nejlépe loupané a předvařené. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a krevety osmažíme. Přidáme citronovou šťávu, česnek, osolíme, opepříme a přidáme pažitku nebo petrželovou nať. Chvíli mícháme, aby se uvolnily chutě. Poté zalijeme smetanou na vaření a mícháme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Dáme na salát a podáváme s celozrnným pečivem nebo bylinkovou bagetkou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

03. 05. 2013 22:36

fruhaufova

zítra hned vyzkouším ;-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma