- Autor: normandie1
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory zimní | 800 |
Mouka pšeničná bílá | 100 |
Mouka pšeničná polohrubá | 300 |
Žloutek | 30 |
Švestková povidla | 80 |
Zelí bílé kysané | 200 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 9769 kJ
Bílkoviny (g): 61,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 492,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 65,
Vláknina (g): 49,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1628 kJ
Bílkoviny (g): 10.2, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 82, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 10.8, Vláknina (g): 8.2, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
uvařené brambory ve slupce oloupart,nastrouhat najemno, přidat mouku, žloutek,sůl, vypracovat tvárné těsto, vyvalovat tenké placky, péci na suché teflonové pánvi, mastit máslem, lepší je čerstvé kachní(husí sádlo). Podávat s povidly nebo syrovým kysaným zelím
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.