TOPlist


Moravská olejová bábovka

  • Uživatelský recept
  • Autor: Lumidek
  • Porce: 50.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kakao na vaření Orion (v suchém stavu)20
Voda, minerální vody bez příchutě150
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)150
Cukr bílý (řepný, třtinový)320
Vejce celá průměr325
Mouka pšeničná polohrubá450

Energetická hodnota celkem: 19393 kJ

Bílkoviny (g): 87, Tuky (g): 189, Sacharidy (g): 647 SAFA (g): 28 Cukry (g): 313 Vláknina (g): 36 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 388 kJ

Bílkoviny (g): 1.7, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 12.9 SAFA (g): 0.6 Cukry (g): 6.3 Vláknina (g): 0.7 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

citronová kůra, kypřící prášek

Postup přípravy

vejce rozšleháme s cukrem a vodou, mouku smícháme s kypřícím práškem a vanilkou, přilijeme vaječnou směs, mixérem zpracujeme těsto, nakonec přidáme slunečnicový olej, větší část těsta odlijeme do formy (vymazané máslem a vysypané moukou - nezapočítala jsem do receptu), do zbytku přimícháme kakao, zbytek vlijeme do těsta pečeme cca na 180C asi 45 minut

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma