- Autor: Monasek
- Porce: 5.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Hovězí mleté průměr | 600 |
| Cibule | 100 |
| Cuketa | 400 |
| Rajčata konzervovaná | 400 |
| Rajčatová štáva | 200 |
| Polenta (v suchém stavu) | 250 |
Dochucovadla:
sůl, česnek, bazalka, olej
Energetická hodnota celkem: 10550 kJ
Bílkoviny (g): 137,
Tuky (g): 105,
Sacharidy (g): 243,
SAFA (g): 47,
Cukry (g): 33,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 2110 kJ
Bílkoviny (g): 27.4, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 48.6, SAFA (g): 9.4, Cukry (g): 6.6, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 1.6
Postup přípravy
na lžíci olivového oleje opečeme cibuli, přidáme mleté hovězí maso opékáme dalších 5-7 minut, vmícháme cuketu rajčata a 100 ml vody, přivedeme k varu dokud omáčka nezhoustne. Vmícháme bazalku a přelijeme do zapékací misky. Polentu připravíme dle návodu na obalu rozetřeme na masoa dámezapéct na 20minut do trouby.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






