- Autor: Ludmilat
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 4.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Cibule | 100 |
Slanina anglická | 15 |
Celer bulva | 50 |
Petržel - kořen | 50 |
Mrkev | 100 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1000 |
Fazole (v suchém stavu) | 250 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Těstoviny (uvařené) | 120 |
Dochucovadla:
sůl, paprika, Majoránka
Energetická hodnota celkem: 5889 kJ
Bílkoviny (g): 67,
Tuky (g): 22,
Sacharidy (g): 233,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1472 kJ
Bílkoviny (g): 16.8, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 58.3, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Suché nenamočené bílé fazole s kořenovou zeleninou vaříme v tlakovém hrnci 40 min. Jíšku připravíme z cibulky, slaniny, mouky a papriky. Nudle vaříme zvlášť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.