- Autor: ivahu
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Šunka od kosti | 100 |
Brambory (syrové) | 200 |
Zelí bílé kysané | 400 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Smetana zakysaná 15% | 100 |
Cibule | 50 |
Dochucovadla:
sůl, kmín, mletá paprika, bobkový list
Energetická hodnota celkem: 2884 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 33,
Sacharidy (g): 66,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 721 kJ
Bílkoviny (g): 7.3, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 16.5, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Na trošce oleje zpěníme cibulku, přidáme mletou papriku lžíci mouky a uděláme jíšku, zalijeme vodou, přidáme na malé kostičky nakrájené brambory, osolíme a povaříme. Přidáme nakrájené kys. zelí a 10 min povaříme. Podáváme s lžící kysané smetany a lžící nadrobno nakrájené šunky
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.