TOPlist


Dýňová polévka

  • Uživatelský recept
  • Autor: Tereza.Cisarova
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Dýně400
Cibule200
Petržel - kořen200
Mrkev200
Olej olivový20
Bujón průměr (v suchém stavu)20
Máslo čerstvé15

Energetická hodnota celkem: 3007 kJ

Bílkoviny (g): 14, Tuky (g): 37, Sacharidy (g): 82 SAFA (g): 13 Cukry (g): 49 Vláknina (g): 22 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 501 kJ

Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 6.2, Sacharidy (g): 13.7 SAFA (g): 2.2 Cukry (g): 8.2 Vláknina (g): 3.7 Sůl (g): 0.2


Dochucovadla:

Sůl, tymián, bujón

Postup přípravy

Nakrájíme zeleninu na stejné cca 3 cm kostky v misce smícháme s olejem, osolíme přidáme tymián a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 20 min než je zelenina měkká a trochu připečená. Vyjmeme větvičky tymiánu dáme do hrnce a zalijeme vývarem (voda + slepičí bujon) - ponořit zeleninu.. Rozmixujeme tyčovým mixérem a popřípadě přidáme vodu na konzistenci, která nám vyhovuje. Krátce povaříme a zjemníme máslem (vhodíme a necháme rozpustit už nevaříme). Můžeme přidat šunku pro doplnění bílkovin.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma