- Autor: Tereza.Cisarova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Dýně | 400 |
Cibule | 200 |
Petržel - kořen | 200 |
Mrkev | 200 |
Olej olivový | 20 |
Bujón průměr (v suchém stavu) | 20 |
Máslo čerstvé | 15 |
Dochucovadla:
Sůl, tymián, bujón
Energetická hodnota celkem: 3007 kJ
Bílkoviny (g): 14,
Tuky (g): 37,
Sacharidy (g): 82,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 49,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 501 kJ
Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 6.2, Sacharidy (g): 13.7, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 8.2, Vláknina (g): 3.7, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Nakrájíme zeleninu na stejné cca 3 cm kostky v misce smícháme s olejem, osolíme přidáme tymián a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 20 min než je zelenina měkká a trochu připečená. Vyjmeme větvičky tymiánu dáme do hrnce a zalijeme vývarem (voda + slepičí bujon) - ponořit zeleninu.. Rozmixujeme tyčovým mixérem a popřípadě přidáme vodu na konzistenci, která nám vyhovuje. Krátce povaříme a zjemníme máslem (vhodíme a necháme rozpustit už nevaříme). Můžeme přidat šunku pro doplnění bílkovin.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.