TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Dýňová polévka

Zpět
  • Autor: Tereza.Cisarova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl, tymián, bujón

Energetická hodnota celkem: 3007 kJ

Bílkoviny (g): 14, Tuky (g): 37, Sacharidy (g): 82, SAFA (g): 20, Cukry (g): 49, Vláknina (g): 22, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 501 kJ

Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 6.2, Sacharidy (g): 13.7, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 8.2, Vláknina (g): 3.7, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Nakrájíme zeleninu na stejné cca 3 cm kostky v misce smícháme s olejem, osolíme přidáme tymián a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 20 min než je zelenina měkká a trochu připečená. Vyjmeme větvičky tymiánu dáme do hrnce a zalijeme vývarem (voda + slepičí bujon) - ponořit zeleninu.. Rozmixujeme tyčovým mixérem a popřípadě přidáme vodu na konzistenci, která nám vyhovuje. Krátce povaříme a zjemníme máslem (vhodíme a necháme rozpustit už nevaříme). Můžeme přidat šunku pro doplnění bílkovin.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři