TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zapečený lilek s kuskusem

Zpět
  • Autor: Sarkajoo
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

bazalka čerstvá, grilovací koření či koření na grilovanou zeleninu, pepř, sůl

Energetická hodnota celkem: 3211 kJ

Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 29, Sacharidy (g): 91, SAFA (g): 16, Cukry (g): 24, Vláknina (g): 14, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1606 kJ

Bílkoviny (g): 17.5, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 45.5, SAFA (g): 8, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Připravit si 1 lilek, rozpůlit jej a vydlabat dužninu. Vydlabaný lilek posolit a nechat půl hodiny 'vybrečet'. Po půl hodině puštěnou vodu vysušit papírovým ubrouskem. Pomůže to odstranit vodu a hořkost. Mezitím si nakrájejte cibuli, připravte kuskus a rajčátka na náplň. Rozvařte si v hrnečku oloupaná cherry rajčátka, před anebo po vypnutí přidejte bazalku, grilovací koření a rozetřený česnek. Na lilkovou náplň si připravte směs na pánvi do zlatova osmažené cibulky na olivovém oleji-tak 2 střední cibule, stačila by i jedna, dužninu z lilku, uvařená cherry rajčata a nakonec přidejte 'uvařený' kuskus. Ten si připravte během rozvařování rajčat. Vzniklou směsí naplňte 2 vydlabané poloviny lilku. Může zbýt náplň ještě tak na jednu polovinu lilku, záleží, zda budete chtít mít náplň vrchovatou či k okraji lilku. Lilek s náplní vložte do vyhřáté trouby, tak na 10 minut, pak vyndejte, posypte nastrouhaným sýrem a nechte pěkně rozpéct. Sýr lze volit: Mozarellu, eidam, parmezán. Dobrou chuť:)

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

23. 11. 2017 12:23
zajímavé i když pracné
10. 10. 2013 22:04
Tak do toho jdu, hned o víkendu si ho udělám. Vypadá to moc dobře, lilek i kuskus miluji.

Naši partneři