TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zapečené houby s rýží a zeleninou

Zpět
  • Autor: Boruv.ka
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl pepř

Energetická hodnota celkem: 3865 kJ

Bílkoviny (g): 53, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 139, SAFA (g): 8, Cukry (g): 25, Vláknina (g): 29, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1288 kJ

Bílkoviny (g): 17.7, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 46.3, SAFA (g): 2.7, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 9.7, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Rozpůlte česnek a opečte dozlatova na pánvi s olivovým olejem , odložte stranou pro pozdější použití. Do stejného oleje přidejte nakrájenou cibuli, papriku, okapaného tuňáka ve vlastní šťávě a houby. Opékejte několik minut, přidejte pepř, sůl, nakrájené rajče a nechte opékat ještě 5 minut. Zamíchejte, vložte do zapékací misky, přidejte vodu a rýží v poměru 2:1. Přidejte orestovaný předpřipravený česnek, dosolte nebo přidejte oblíbené koření a nechte v předehřáté troubě asi 20 minut. Dělám to v elektrické troubě na 200°C.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

31. 05. 2013 17:16
Tuňáka bych si dala bez nic a rizoto se zeleninou a houbami by mi moc chutnalo :-)))
18. 05. 2013 23:47
Tak tuňáka na oleji jsem ještě nikdy nejedla,že bych to vyzkoušela...?
18. 05. 2013 20:33
vyzkouším
18. 05. 2013 20:29
Taky se mi to líbí :-)
18. 05. 2013 18:28
Hm, až budou houby v lesíčku, tak si to udělám. Vypadá to dobře.

Naši partneři