- Autor: Boruv.ka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajčatové pyré | 200 |
Sójové kostky, nudličky, plátky, granulát (Bona Vita) | 250 |
Med | 30 |
Cibule | 70 |
Česnek | 10 |
Hořčice plnotučná průměr | 30 |
Sójová omáčka | 30 |
Ocet | 15 |
Olej olivový | 20 |
Okurky sterilované průměr | 100 |
Paprika červená | 100 |
Rajčata | 100 |
Dochucovadla:
worchester, chilly, sůl
Energetická hodnota celkem: 4954 kJ
Bílkoviny (g): 132,
Tuky (g): 27,
Sacharidy (g): 98,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 64,
Vláknina (g): 88,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1651 kJ
Bílkoviny (g): 44, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 32.7, SAFA (g): 4, Cukry (g): 21.3, Vláknina (g): 29.3, Sůl (g): 1.7
Postup přípravy
Namočíme si sojové kostky do kuřecího bujónu ( gel Knorr ), můžeme trochu povařit. Z oleje, octa, worchesteru, sojové omáčky, medu, hořčice, česneku a chilli uděláme marinádu. Všechny váhy a ml jsou orientačně. Do marinády dáme vyždímané sojové kostky a necháme odležet, nejlépe přes noc. Když není čas, nenechám odležet a dělám je hned. Zpěníme cibuli na olivovém nebo řepkovém oleji, zalijeme trochou vody a necháme dusit. Asi po 10 min. přidáme nakrájenou kapii, sterilované okurky a kdo má rád, může feferonku. Necháme ještě chvilku provařit a nakonec celou směs zalijeme pyré s loupanými rajčaty místo kečupu. Jako přílohu lze podle chuti rýži, kuskus, ale i brambory atp. Dobrou chuť !
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.