TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Katův šleh ze sojových kostek

Zpět
  • Autor: Boruv.ka
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

worchester, chilly, sůl

Energetická hodnota celkem: 4954 kJ

Bílkoviny (g): 132, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 98, SAFA (g): 12, Cukry (g): 64, Vláknina (g): 88, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1651 kJ

Bílkoviny (g): 44, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 32.7, SAFA (g): 4, Cukry (g): 21.3, Vláknina (g): 29.3, Sůl (g): 1.7

Postup přípravy

Namočíme si sojové kostky do kuřecího bujónu ( gel Knorr ), můžeme trochu povařit. Z oleje, octa, worchesteru, sojové omáčky, medu, hořčice, česneku a chilli uděláme marinádu. Všechny váhy a ml jsou orientačně. Do marinády dáme vyždímané sojové kostky a necháme odležet, nejlépe přes noc. Když není čas, nenechám odležet a dělám je hned. Zpěníme cibuli na olivovém nebo řepkovém oleji, zalijeme trochou vody a necháme dusit. Asi po 10 min. přidáme nakrájenou kapii, sterilované okurky a kdo má rád, může feferonku. Necháme ještě chvilku provařit a nakonec celou směs zalijeme pyré s loupanými rajčaty místo kečupu. Jako přílohu lze podle chuti rýži, kuskus, ale i brambory atp. Dobrou chuť !

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

03. 07. 2013 20:11
To vypadá moc dobře, určitě to vyzkouším a pak napíšu jak nám chutnalo :-))) Díky!!

Naši partneři