TOPlist


Kakaovo-tvarohový zákusok

  • Uživatelský recept
  • Autor: shipka45
  • Porce: 24.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Med40
Cukr vanilkový15
Goji-kustovnica čínska20
Želatina (v suchém stavu)9
Kakao nízkotučné-Prima50
Kypřící prášek do pečiva8
Vejce celá průměr330
jogurt zvolenský grecký60
Tvaroh NT rozotierateľny SABI350
Voda, minerální vody bez příchutě130
Stevia8

Energetická hodnota celkem: 5436 kJ

Bílkoviny (g): 123, Tuky (g): 46, Sacharidy (g): 93 SAFA (g): 16 Cukry (g): 81 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 227 kJ

Bílkoviny (g): 5.1, Tuky (g): 1.9, Sacharidy (g): 3.9 SAFA (g): 0.7 Cukry (g): 3.4 Vláknina (g): 0.1 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Oddelíme žltka od bielkov. Bielka so štipkou soli a sladidlom dobré vyšľaháme. Zltka dobré vyšľahame s 2 PL medu, zmiešame s kakaom a práškom do pečiva, postupne pridávame vyšľahaný bielkový sneh a vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C cca 20-25 minút.. Pred pečením sme namočili goji do vody aspoň na 2 hodiny.. Goji scedíme a vo vode v ktorej sme sme ich namáčali rozmiešame želatinu, potom prihrejeme cca na 60°C . Tvaroh dohladka vyšľaháme s jogurtom, želatínou, vanilkovým cukrom a prípadne sladidlom podľa vlastnej chute, goji a potom nanesieme na vychladnutú kakaovú piškótu. Vrch koláča jemne posypeme kakaom a dáme schladiť do chladničky.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma