TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

cizrna na italsý způsob

Zpět
  • Autor: aknelufo
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cizrna (v suchém stavu)150
Mrkev130
Cibule90
Rajčata 180
Olej olivový10

Dochucovadla:

sůl,pepř

Energetická hodnota celkem: 3095 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 112, SAFA (g): 6, Cukry (g): 34, Vláknina (g): 30, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1548 kJ

Bílkoviny (g): 16.5, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 56, SAFA (g): 3, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 15, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Cizrnu necháme namočenou 8 - 12 hodin (do vody muzeme přidt jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu slijeme, cizrnu propláchneme a v nove vode uvarime domekka (zhruba 120 minut v tlakovém hrnci 35 minut), nesolime. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, na čtvrtky nakrájená rajčata, přidáme uvarenou cizrnu a vse vaříme 15-20 minut, dokud nezmekne zelenina. Po uvaření osolíme a můžeme okořenit pálivou paprikou a posypat nakrájenou petrželí. Můžeme podávat samostatně anebo smícháme s těstovinami.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři