- Autor: Kataalka
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 40.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Vejce celá průměr | 100 |
| Kypřící prášek do pečiva | 25 |
| Cukr hroznový Glukopur | 200 |
| Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 100 |
| Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 400 |
| Mouka pšeničná polohrubá | 450 |
| Tvaroh tučný průměr | 500 |
| Vejce celá průměr | 50 |
| Meruňky | 500 |
| Švestky | 200 |
Energetická hodnota celkem: 20118 kJ
Bílkoviny (g): 131,
Tuky (g): 178,
Sacharidy (g): 674,
SAFA (g): 55,
Cukry (g): 312,
Vláknina (g): 46,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 503 kJ
Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 16.9, SAFA (g): 1.4, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 1.2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Těsto: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, mléko, polohrubou mouku a prášek do pečiva a nakonec přidáme sníh z bílků a upečeme. Krém: Tvaroh smícháme s vejci, vanilkovým cukrem a rumem. Pokryjeme jím těsto a pokryjeme ovocem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






