TOPlist


Gnocchi se špenátem,kuřecím masem a smetanou

  • Uživatelský recept
  • Autor: Kyrra
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kuřecí prsa bez kůže400
Parmezán 25%15
Česnek15
Smetana na vaření 12%250
Vejce celá průměr55
Mouka pšeničná hrubá200
Brambory vařené400
Špenátové listy mražené50

Energetická hodnota celkem: 8214 kJ

Bílkoviny (g): 144, Tuky (g): 45, Sacharidy (g): 233 SAFA (g): 27 Cukry (g): 20 Vláknina (g): 25

Energetická hodnota na 1 porci: 2054 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 11.3, Sacharidy (g): 58.3 SAFA (g): 6.8 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 6.3


Dochucovadla:

tymina,  čerstvá petrželka  sůl,  mletý černý pepř

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme vychladnout. Vychladlé brambory nastrouháme najemno. Přidáme ostatní ingredience - mouku, vejce a bylinky. Tymiánu a muškátového oříšku přidáme podle chuti, ale kořeníme opatrně! Vypracujeme těsto, které se nebude lepit ke stěnám misky. Z těsta uválíme válečky, které nakrájíme na noky. Bramborové noky dáme do osolené vařící vody a vaříme, dokud nevyplavou. Na rozpáleném oleji opečeme kuřecí maso nakrájené na menší kousky, osolíme a opepříme, přidáme prolisovaný česnek a zalijeme smetanou. Dodáme kukuřici a špenát (množství podle potřeby a chuti), vše společně prohřejeme několik minut. Můžeme přimíchat i hrst nasekané petrželky a strouhaný parmazán. Bramborové noky rozdělíme na talíře a zasypeme směsí kuřecího masa a zeleniny. S těstovinami je tato směs také moc dobrá. Na talíři ozdobíme bramborové noky s kuřecím a špenátem čerstvou petrželkou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma