TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kuřecí maso s čočkou na marocký způsob

Zpět
  • Autor: Lucirak
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice, drc. kmín, koriandr, sl. paprika ,česnek , citronová šťáva , pomerančová šťáva , třtin. cukr

Energetická hodnota celkem: 6141 kJ

Bílkoviny (g): 106, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 196 SAFA (g): 5 Cukry (g): 38 Vláknina (g): 24 Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1535 kJ

Bílkoviny (g): 26.5, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 49 SAFA (g): 1.3 Cukry (g): 9.5 Vláknina (g): 6 Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Kuřecí maso jsem si nakrájela na nudličky a naložila aspoň půl hodinky (lžíce oleje , lžička koriandru, červené papriky a drceného kmínu, česnek.) Po té maso orestovala na pánvi do zlatova.Po té přidáme jednu na plátky nakrájenou jarní cibulku. . K cibulce přidáme 50 g změklé čočky, 400g nakrájených rajčat (může být i z plechovky),, 200 ml vody(může být i kuřecí .vývar ) a nakonec přidáme lžičku skořice , trochu citronové a pomerančové šťávy a malou lžičku třtin. cukru nebo dle chuti . (Kdo chce zkusit se sušenými meruňkami, přidá i 100g sušených meruněk). . Vaříme pod pokličkou do té doby, než se vývar trochu vypaří. Já vařila cca 15-20 minut. Podáváme s rýží natura nebo celozrnným kuskusem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři