TOPlist


Cizrnové karbanátky

  • Uživatelský recept
  • Autor: fonty
  • Porce: 3.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka žitná celozrnná50
Slunečnicová semínka100
Cizrna (v suchém stavu)100

Energetická hodnota celkem: 4590 kJ

Bílkoviny (g): 46, Tuky (g): 54, Sacharidy (g): 105 SAFA (g): 8 Cukry (g): 16 Vláknina (g): 28 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1530 kJ

Bílkoviny (g): 15.3, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 35 SAFA (g): 2.7 Cukry (g): 5.3 Vláknina (g): 9.3 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

majoránka, pepř a sůl, česnek.

Postup přípravy

Cizrnu propláchneme, zalijeme čistou vodou a necháme v teple 2 dny bobtnat a klíčit. Denně vodu vyměňujeme. Je-li teplo, tak i dvakrát denně, aby se voda nezačala kazit, což poznáme přičichnutím a také viditelně, protože se pak na hladině tvoří pěna. Cizrnu vaříme odkrytou mírným varem hodně do měkka určitě alespoň jednu hodinu. Uvařenou cizrnu a podušenou slunečnici ponorným mixerem rozmixujeme a přidáme ostatní přísady, vypracujeme tuhé těsto, ukoulíme karboše (obalíme ve strouhance), osmažíme (já dělala v troubě).

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma