- Autor: olivaoliva
- Doba přípravy (min.): 180
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Vepřová plec | 500 | 
| Sójová omáčka | 100 | 
| Ocet | 100 | 
| Česnek | 50 | 
| Olej olivový | 20 | 
| Voda, minerální vody bez příchutě | 130 | 
Dochucovadla:
Celý pepř 10 kuliček, nové koření 10 kuliček, 4 bobkové losty, sůl.
Energetická hodnota celkem: 5872 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 99, 
                                                        Tuky (g): 85, 
                                                        Sacharidy (g): 63,
                                                        SAFA (g): 40,
                                                        Cukry (g): 43,
                                                        Vláknina (g): 1,
                                                        Sůl (g): 5
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1468 kJ
Bílkoviny (g): 24.8, Tuky (g): 21.3, Sacharidy (g): 15.8, SAFA (g): 10, Cukry (g): 10.8, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Maso se nakrájí na kostky a zalije sojovou omáčkou se lžící octa. Pridá se koření i česnek a nechá do 2. dne marinovat. Pak se okapané maso postupně opeče po malých částech tak, aby se nezačalo dusit. Opečné maso se vrátí do pánve, zalije marinádou a vodou a dusí na mírném plameni do změknutí. Po cca 30 minutách se přilije zbytek octa. Postupně se i dolívá voda tak, aby bylo maso stále potopené.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









