- Autor: JarmilaCernakova
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Hovězí maso zadní průměr | 90 |
| Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 5 |
| Cibule | 15 |
| Mrkev | 20 |
| Petržel - kořen | 20 |
| Celer bulva | 20 |
| Rajský protlak | 30 |
| Víno červené | 25 |
| Těstoviny (v suchém stavu) | 45 |
Dochucovadla:
bobkový list, hřebíček, nové koření, špetka tymiánu a rozmarýnu, sůl, černý pepř.
Energetická hodnota celkem: 1717 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 51,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Omyté a osušené maso osolíme, opepříme a opečeme v pekáči na rozehřátém oleji ze všech stran. Přidáme zeleninu, ostatní koření,rajský protlak, podlijeme vodou a červeným vínem, přiklopíme a dáme péct do trouby. Měkké maso nakrájíme na porce a uchováme v teple. ŠŤávu procedíme přes sítko a necháme ji prohřát. Jako přílohu podáváme těstoviny uvařené obvyklím způsobem na skus.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






