- Autor: ANCINKA
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Šunka od kosti | 50 |
Smetana zakysaná 12% | 150 |
Šmakoun Mexico | 200 |
Zelí bílé hlávkové | 1000 |
Cibule | 100 |
Olej olivový | 22 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 400 |
Dochucovadla:
sůl, česnek , případně pepř
Energetická hodnota celkem: 9836 kJ
Bílkoviny (g): 100,
Tuky (g): 56,
Sacharidy (g): 366,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 58,
Vláknina (g): 42,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1967 kJ
Bílkoviny (g): 20, Tuky (g): 11.2, Sacharidy (g): 73.2, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 11.6, Vláknina (g): 8.4, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
1. zelí jemně nakrouhejte, posolte a nechte 10 min. Vypotit 2. nechte na nepřilnavé pánvi opéct šunku, přidejte trošku oleje A osmahněte cibuli -cca 3 min. ,přidejte a osmahněte nakrájený Šmakoun 3. zelí vymačkejte, propláchněte a dejte na pánev k cibulce a šmakounovi Často míchejte, ale nepodlévejte, duste cca 10 min doměkka 4. mezitím podle návodu uvařte nudle, sceďte je a promíchejte se zelím, Krátce zahřejte a promíchejte s kysanou smetanou TIP: pro výraznější chuť můžeme k cibulce 2 stroužky česneku
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.