- Autor: LASENECKA
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Treska | 120 |
| Olej olivový | 5 |
| Rýže natural (v suchém stavu) | 40 |
| Cibule | 50 |
| Celer bulva | 30 |
| Mrkev | 50 |
| Paprika červená | 35 |
| Paprika zelená | 35 |
| Žampiony | 100 |
| Petržel - nať | 20 |
Dochucovadla:
sůl,kari,citron.šťáva,provencálské koření,koření na ryby,petrželnať
Energetická hodnota celkem: 1606 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 7,
Sacharidy (g): 50,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
V parním hrnci si uvaříme rýži natural,potom si na pánev nalyjeme olej,přidáme nakrájenou cibuli,celer,mrkev a mírně orestujeme.Potom přidáme nakrájenou papriku a žampiony ještě asi 1 až 2minutky restujeme potom podlijeme zhrubapůl deci vody, zaděláme poklicí a dusíme do měka 5 minut.Odděláme poklici a mírně osolíme a přidáme půl kávové lžičky kari koření,půl káv.lžičky provencálského koření a půl káv.lžičky koření grylovaná zelenina.Nkonec vmícháme uvařenou rýži a nadrobno nakrájenou petrželovou nať.Tresku si osolíme,okmínujeme pokapeme citron.šťávou,trošku poprášíme kořením na ryby a připravíme na grylovací pánvi.Dobrou chuť,je to moc dobré a vařím to často :-)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






