- Autor: sikiovka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Dýně | 550 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 5 |
Flora | 15 |
Česnek | 20 |
Mrkev | 100 |
Cibule | 80 |
Bujón průměr (v suchém stavu) | 10 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1000 |
Dýňová semínka | 30 |
Dochucovadla:
sůl, pepř,
Energetická hodnota celkem: 2190 kJ
Bílkoviny (g): 18,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 53,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 548 kJ
Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 13.3, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Dýni pokájet na kostky, v hrnci rozpálit máslo s olejem, přidat cibuli a zesklovatět. Přidat dýni, 1 stroužek česneku nasekaný na drobno. Orestovat, pak zalít 1l horké vody, přidat zbytek česneku, zeleninový bujon a mrkev nakrájenou na kostičky. Osolit, opepřit a vařit do změknutí (cca 20 min). Uvařenou polévku rozmixovat dohladka. Na talíři posypat na sucho opraženými dýňový semínky a petrželkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.