TOPlist


Hovězí maso dušené v mrkvi

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.5
Cukr průměr2
Mouka pšeničná hladká5
Mrkev90
Voda80
Olej běžný (průměr)10
Hovězí maso přední průměr (syrové)120

Energetická hodnota celkem: 1608 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 15 SAFA (g): 8 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

sůl, pepř mletý, květ mletý

Postup přípravy

Opláchnutý díl hovězího masa nakrájíme na kousky přibližně po 25 g. Maso vložíme do vhodné nádoby, zalijeme vroucí vodou, přidáme poloviční dávku tuku, osolíme, opepříme a přikryté dusíme do poloměkka. K poloměkkému masu přidáme očištěnou mrkev nakrájenou na plátky. Z druhé poloviny tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, okořeníme ji muškátovým květem, přidáme za stálého míchání k masu, za občasného promíchání dusíme doměkka. Pokrm dochutíme cukrem, podle potřeby přisolíme a společně podusíme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma