TOPlist
Sledujte nás:

Hovězí maso dušené v mrkvi

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř mletý, květ mletý

Energetická hodnota celkem: 1608 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 15 SAFA (g): 8 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 3

Postup přípravy

Opláchnutý díl hovězího masa nakrájíme na kousky přibližně po 25 g. Maso vložíme do vhodné nádoby, zalijeme vroucí vodou, přidáme poloviční dávku tuku, osolíme, opepříme a přikryté dusíme do poloměkka. K poloměkkému masu přidáme očištěnou mrkev nakrájenou na plátky. Z druhé poloviny tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, okořeníme ji muškátovým květem, přidáme za stálého míchání k masu, za občasného promíchání dusíme doměkka. Pokrm dochutíme cukrem, podle potřeby přisolíme a společně podusíme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři