- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.5 |
Cukr průměr | 2 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Mrkev | 90 |
Voda | 80 |
Olej běžný (průměr) | 10 |
Hovězí maso přední průměr (syrové) | 120 |
Dochucovadla:
sůl, pepř mletý, květ mletý
Energetická hodnota celkem: 1608 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 15,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Opláchnutý díl hovězího masa nakrájíme na kousky přibližně po 25 g. Maso vložíme do vhodné nádoby, zalijeme vroucí vodou, přidáme poloviční dávku tuku, osolíme, opepříme a přikryté dusíme do poloměkka. K poloměkkému masu přidáme očištěnou mrkev nakrájenou na plátky. Z druhé poloviny tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, okořeníme ji muškátovým květem, přidáme za stálého míchání k masu, za občasného promíchání dusíme doměkka. Pokrm dochutíme cukrem, podle potřeby přisolíme a společně podusíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.