- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.5 |
Eidam 30 % průměr | 20 |
Rýže dlouhozrnná syrová | 80 |
Zeleninová směs lečo průměr | 30 |
Cibule | 25 |
Vepřová krkovice (syrová) | 100 |
Olej běžný (průměr) | 10 |
Dochucovadla:
sůl, kmín, majoránka, paprika mletá
Energetická hodnota celkem: 2825 kJ
Bílkoviny (g): 32,
Tuky (g): 29,
Sacharidy (g): 69,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Opláchnuté maso nakrájíme na drobné kousky. Na tuku osmažíme dorůžova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, mírně osmahneme, osolíme, opepříme a za občasného promíchání krátce podusíme. Potom přidáme lečo, znovu krátce podusíme, přidáme dobře opranou a spařenou rýži, vodu, pozvolna zavaříme, přikryjeme poklicí a zvolna dusíme doměkka. Hotový pokrm lehce promícháme. Rizoto tvarujeme v šálku, vyklopíme je na teplý talíř a při expedici na povrch posypeme strouhaným sýrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.