TOPlist


Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.6
Brambory zimní175
Mouka pšeničná hrubá40
Pšeničná krupice15
Vejce celá průměr8
Mouka pšeničná hladká6
Cibule20
Uzený bok75
Olej běžný (průměr)10

Energetická hodnota celkem: 2952 kJ

Bílkoviny (g): 20, Tuky (g): 34, Sacharidy (g): 79 SAFA (g): 12 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 5


Dochucovadla:

sůl

Postup přípravy

Opláchnutý bůček uvaříme doměkka, zcela vykostíme a nakrájíme na drobné kostičky. Brambory uvařené ve slupce oloupeme, dobře vychladlé umeleme, přidáme prosátou hrubou mouku a krupici, vejce a sůl a směs zpracujeme v tužší těsto, které vyválíme na plát o síle asi 5 mm. Plát nakrájíme na čtverce, do středu navršíme dávku nakrájeného masa a sbalíme knedlíky, které vkládáme do vařící mírně osolené vody. Uvařené knedlíky vyjmeme a udržujeme je v teplé páře. Na tuku osmažíme do světlé, nazlátlé barvy drobně nakrájenou cibuli. Při expedici knedlíky rozkrojíme na poloviny a přelijeme tukem s osmaženou cibulí.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma