- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
 - Veřejné stravování
 - Porce: 1.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Sůl | 2.6 | 
| Brambory zimní | 175 | 
| Mouka pšeničná hrubá | 40 | 
| Pšeničná krupice | 15 | 
| Vejce celá průměr | 8 | 
| Mouka pšeničná hladká | 6 | 
| Cibule | 20 | 
| Uzený bok | 75 | 
| Olej běžný (průměr) | 10 | 
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 2952 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 20, 
                                                        Tuky (g): 34, 
                                                        Sacharidy (g): 79,
                                                        SAFA (g): 12,
                                                        Cukry (g): 6,
                                                        Vláknina (g): 8,
                                                        Sůl (g): 5
                                                        
                                                        
Postup přípravy
Opláchnutý bůček uvaříme doměkka, zcela vykostíme a nakrájíme na drobné kostičky. Brambory uvařené ve slupce oloupeme, dobře vychladlé umeleme, přidáme prosátou hrubou mouku a krupici, vejce a sůl a směs zpracujeme v tužší těsto, které vyválíme na plát o síle asi 5 mm. Plát nakrájíme na čtverce, do středu navršíme dávku nakrájeného masa a sbalíme knedlíky, které vkládáme do vařící mírně osolené vody. Uvařené knedlíky vyjmeme a udržujeme je v teplé páře. Na tuku osmažíme do světlé, nazlátlé barvy drobně nakrájenou cibuli. Při expedici knedlíky rozkrojíme na poloviny a přelijeme tukem s osmaženou cibulí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






