TOPlist


Sekaná pečeně

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2
Mouka pšeničná polohrubá5
Česnek1
Vejce celá průměr6
Mléko polotučné průměr15
Strouhanka15
Cibule5
Olej běžný (průměr)8
Slanina anglická8
Vepřový bok bez kosti a kůže (syrový)50
Hovězí maso přední průměr (syrové)45

Energetická hodnota celkem: 1835 kJ

Bílkoviny (g): 19, Tuky (g): 33, Sacharidy (g): 17 SAFA (g): 9 Cukry (g): 2 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

sůl, pepř mletý

Postup přípravy

Opláchnuté hovězí maso mírně prosolíme, jemně umeleme s cibulí a za postupného přidávání studené vody vymícháme na lepivý prát. Polovinu dávky vykostěného bůčku umeleme na hrubo, druhou polovinu nakrájíme na kostičky. Do prátu přidáme strouhanou housku, mléko, rozmíchaná vejce, česnek utřený se solí, pepř, prosátou mouku, na hrubo umletý bůček, na kostičky nakrájený bůček a slaninu, směs pečlivě promícháme a tvarujeme z ní šišky, které vkládáme do tukem vytřeného pekáče. Krátce po zapečení sekanou podlijeme trochou vody a za občasného přelévání šťávou a dolévání vody upečeme do nazlátlé barvy. Upečenou sekanou vyjmeme, šťávu rozředíme vodou, podle potřeby přisolíme, přecedíme a převaříme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma