TOPlist
Sledujte nás:

Králík pečený na česneku

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 1487 kJ

Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 6, SAFA (g): 3, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 3

Postup přípravy

Opláchnutý a odblaněný hřbet a zadní běhy protkneme slaninou a potřeme česnekem rozetřeným se solí. Cibuli nakrájíme na plátky, osmahneme dorůžova na tuku, zastříkneme vodou, vložíme na ni připraveného králíka a pod poklicí ho částečně podusíme. Potom poklici odstraníme a maso rychle dopečeme za občasného přelévání výpekem a dolévání vody doměkka. Během pečení králíka obracíme, aby se rychleji upekl a nevysušil a dbáme, aby se cibule nepřipálila. Upečeného králíka vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, přiměřeně zalijeme vodou, pečlivě rozšleháme a vaříme nejméně 20 minut, ke konci varu ji podle potřeby přisolíme a nakonec ji procedíme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři