TOPlist


Králík pečený na česneku

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.2
Mouka pšeničná hladká3
Cibule15
Česnek10
Olej běžný (průměr)10
Slanina anglická10
Králičí průměr (syrové)160

Energetická hodnota celkem: 1487 kJ

Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 6 SAFA (g): 3 Cukry (g): 2 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

sůl

Postup přípravy

Opláchnutý a odblaněný hřbet a zadní běhy protkneme slaninou a potřeme česnekem rozetřeným se solí. Cibuli nakrájíme na plátky, osmahneme dorůžova na tuku, zastříkneme vodou, vložíme na ni připraveného králíka a pod poklicí ho částečně podusíme. Potom poklici odstraníme a maso rychle dopečeme za občasného přelévání výpekem a dolévání vody doměkka. Během pečení králíka obracíme, aby se rychleji upekl a nevysušil a dbáme, aby se cibule nepřipálila. Upečeného králíka vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, přiměřeně zalijeme vodou, pečlivě rozšleháme a vaříme nejméně 20 minut, ke konci varu ji podle potřeby přisolíme a nakonec ji procedíme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma