- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Sůl | 1 | 
| Vývar zeleninový | 140 | 
| Česnek | 5 | 
| Brambory zimní | 70 | 
| Sádlo vepřové škvařené | 8 | 
Dochucovadla:
sůl, pepř mletý, pepř celý, polévkové koření, hovězí kosti, kořenová zelenina
Energetická hodnota celkem: 577 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 2, 
                                                        Tuky (g): 8, 
                                                        Sacharidy (g): 15,
                                                        SAFA (g): 3,
                                                        Cukry (g): 3,
                                                        Vláknina (g): 1,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Postup přípravy
Oloupané, opláchnuté brambory nakrájíme na menší kostky, uvaříme v malém množství mírně osolené vody, scedíme je a vložíme do horkého vývaru. Přidáme česnek utřený se solí, polévku přichutíme čerstvě mletým pepřem a polévkovým kořením a omastíme sádlem a převaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Jinak kladně hodnotím použití sádla. Ano v rozumném množství je skutečně prospěšné.









