- Autor: karelnavara
- Porce: 15.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 100 |
Petržel - kořen | 100 |
Celer bulva | 100 |
Švestková povidla | 100 |
Králík divoký průměr | 800 |
Energetická hodnota celkem: 5440 kJ
Bílkoviny (g): 182,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 85,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 68,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 363 kJ
Bílkoviny (g): 12.1, Tuky (g): 1.1, Sacharidy (g): 5.7, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Králík na černo 10 dkg mrkve,10 dkg celeru,10 dkg petržele,1 cibuli, osmažíme na másle. Přidáme posolené kousky vykoštěného králíka obaleného v polohrubé mouce. Chvíli dusíme, pak přidáme : 10 pepřů 5 nových koření 1 bobkový list 3 hřebíčky 1 špetka tymiánu 4 lžíce octa. Zalijeme vodou, dusíme do měkka. Vyjmeme maso. Omáčku rozmixujeme se 3 lžícemi švestkových povidel a přidáme nastrouhaný perník tak, abychom dosáhli požadované hustoty (postačí cca 1 perník na strouhání.Do rozmixované omáčky přidáme 50 dkg rozinek, 20 dkg brusinek (i s trochou šťávy), kůru z poloviny citrónu. Dochutíme citrónovou šťávou a 3-4 lžícemi červeného vína
Komentáře je možné psát až po přihlášení.