TOPlist
Sledujte nás:

Králík na černo

Zpět

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 5440 kJ

Bílkoviny (g): 182, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 85, SAFA (g): 7, Cukry (g): 68, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 363 kJ

Bílkoviny (g): 12.1, Tuky (g): 1.1, Sacharidy (g): 5.7, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Králík na černo 10 dkg mrkve,10 dkg celeru,10 dkg petržele,1 cibuli, osmažíme na másle. Přidáme posolené kousky vykoštěného králíka obaleného v polohrubé mouce. Chvíli dusíme, pak přidáme : 10 pepřů 5 nových koření 1 bobkový list 3 hřebíčky 1 špetka tymiánu 4 lžíce octa. Zalijeme vodou, dusíme do měkka. Vyjmeme maso. Omáčku rozmixujeme se 3 lžícemi švestkových povidel a přidáme nastrouhaný perník tak, abychom dosáhli požadované hustoty (postačí cca 1 perník na strouhání.Do rozmixované omáčky přidáme 50 dkg rozinek, 20 dkg brusinek (i s trochou šťávy), kůru z poloviny citrónu. Dochutíme citrónovou šťávou a 3-4 lžícemi červeného vína

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři