- Autor: Grobanitka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajský protlak | 60 |
Víno bílé suché | 110 |
Zázvor | 20 |
Mrkev | 200 |
Česnek | 40 |
Cibule | 140 |
Olej olivový | 20 |
Fazole (v suchém stavu) | 500 |
Dochucovadla:
paprika, pepř, sůl, mletý kmín, bobkový list, nové koření, hřebíček.
Energetická hodnota celkem: 9394 kJ
Bílkoviny (g): 112,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 377,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 46,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 939 kJ
Bílkoviny (g): 11.2, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 37.7, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 4.6, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Předchozí den namočte červené fazole (500g). Následující den slijte vodu, fazole propláchněte a uvařte doměkka (60 až 90 min. v normálním hrnci, 30 min. v tlakovém). Pro úsporu času použijte fazole již uvařené (1,2 kg). Na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli, česnek, čerstvý zázvor, zasypejte kořením a nechte zpěnit. Poté přidejte na kosky nakrájenou mrkev. Zalijte vínem a krátce povařte (15 min). Přidejte rajčatový protlak a uvařené fazole a řádně promíchejte. Podávejte s chlebem, brambory nebo rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.