- Autor: lucfuja
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 175 |
Sůl | 80 |
Ocet | 630 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 2000 |
Mrkev | 1000 |
Rajčata | 500 |
Cibule | 1500 |
Paprika bílá | 1500 |
Zelí bílé hlávkové | 3000 |
Sacharin (FAN) | 1 |
Dochucovadla:
pepř celý, nové koření, bobkový list, hořčičné semínko
Energetická hodnota celkem: 12614 kJ
Bílkoviny (g): 75,
Tuky (g): 0,
Sacharidy (g): 679,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 480,
Vláknina (g): 171,
Sůl (g): 15
Energetická hodnota na 1 porci: 631 kJ
Bílkoviny (g): 3.8, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 34, SAFA (g): 0, Cukry (g): 24, Vláknina (g): 8.6, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Mrkev nastouháme na hrubém struhadle a ostatní zeleninu nakrouháme. Rajčata použijeme zelené (nedozralé). Vše promícháme. Zvlášť si připravíme nálev: Nalijeme vodu s octem, přidáme sůl, cukr, 25 ks sacharinu, koření a přivedeme k varu. Zavařovací sklenice naplníme zeleninou a zalijeme zchládnutým nálevem. Zavíčkujeme a zavařujeme cca 15 minut na 100°C.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.