TOPlist


Čalamáda

  • Uživatelský recept
  • Autor: lucfuja
  • Porce: 20.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cukr bílý (řepný, třtinový)175
Sůl80
Ocet630
Voda, minerální vody bez příchutě2000
Mrkev1000
Rajčata 500
Cibule1500
Paprika bílá1500
Zelí bílé hlávkové3000
Sacharin (FAN)1

Energetická hodnota celkem: 12614 kJ

Bílkoviny (g): 75, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 679 SAFA (g): 0 Cukry (g): 480 Vláknina (g): 171 Sůl (g): 15

Energetická hodnota na 1 porci: 631 kJ

Bílkoviny (g): 3.8, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 34 SAFA (g): 0 Cukry (g): 24 Vláknina (g): 8.6 Sůl (g): 0.8


Dochucovadla:

pepř celý, nové koření, bobkový list, hořčičné semínko

Postup přípravy

Mrkev nastouháme na hrubém struhadle a ostatní zeleninu nakrouháme. Rajčata použijeme zelené (nedozralé). Vše promícháme. Zvlášť si připravíme nálev: Nalijeme vodu s octem, přidáme sůl, cukr, 25 ks sacharinu, koření a přivedeme k varu. Zavařovací sklenice naplníme zeleninou a zalijeme zchládnutým nálevem. Zavíčkujeme a zavařujeme cca 15 minut na 100°C.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma