- Autor: lucfuja
 - Doba přípravy (min.): 120
 - Uživatelský recept
 - Porce: 20.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Cukr bílý (řepný, třtinový) | 175 | 
| Sůl | 80 | 
| Ocet | 630 | 
| Voda, minerální vody bez příchutě | 2000 | 
| Mrkev | 1000 | 
| Rajčata | 500 | 
| Cibule | 1500 | 
| Paprika bílá | 1500 | 
| Zelí bílé hlávkové | 3000 | 
| Sacharin (FAN) | 1 | 
Dochucovadla:
pepř celý, nové koření, bobkový list, hořčičné semínko
Energetická hodnota celkem: 12614 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 75, 
                                                        Tuky (g): 0, 
                                                        Sacharidy (g): 679,
                                                        SAFA (g): 0,
                                                        Cukry (g): 480,
                                                        Vláknina (g): 171,
                                                        Sůl (g): 15
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 631 kJ
Bílkoviny (g): 3.8, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 34, SAFA (g): 0, Cukry (g): 24, Vláknina (g): 8.6, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Mrkev nastouháme na hrubém struhadle a ostatní zeleninu nakrouháme. Rajčata použijeme zelené (nedozralé). Vše promícháme. Zvlášť si připravíme nálev: Nalijeme vodu s octem, přidáme sůl, cukr, 25 ks sacharinu, koření a přivedeme k varu. Zavařovací sklenice naplníme zeleninou a zalijeme zchládnutým nálevem. Zavíčkujeme a zavařujeme cca 15 minut na 100°C.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






