- Autor: ajanka
- Doba přípravy (min.): 5
- Uživatelský recept
- Porce: 7.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hollandia Selský jogurt bílý | 150 |
Mléko sušené polotučné (suchý stav) | 30 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 1000 |
Energetická hodnota celkem: 2860 kJ
Bílkoviny (g): 47,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 66,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 66,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 409 kJ
Bílkoviny (g): 6.7, Tuky (g): 3.6, Sacharidy (g): 9.4, SAFA (g): 2.4, Cukry (g): 9.4, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
1/3 mléka ohřejeme asi na 50- 60 stupňů Celsia, metličkou zaškeháme sušené mléko a dolijeme zbytkem mléka. Už neohříváme. Zaočkujeme bílým jogurtem bez příchutě ( mě se nejvíc osvědčila Holandia selský), rozmícháme metličkou a nalijeme do čistých jogurtový hodně skleniček. Necháme přibližně 10 hodin v jogurtovači.. Vychladlý jogurt dáme do lednice. Pokud není jogurtovač, tak všechno mléko ohřejeme na 50 stupňů Celsia , přimíchány sušené mléko , zaočkujeme jogurtem, rotlejeme do čistých skleniček od přesnídávky, zavíčkujeme a dáme do tepla ( mě se osvědčilo lůžko z osušky a teplé deky - aby se co nejdéle udržela teplota) takto zabalené necháme 10- 12 hodin.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.