- Autor: sduranova
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rýže Basmati (v suchém stavu) | 350 |
Bio mléko Amálka | 1000 |
Vejce celá průměr | 165 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 80 |
Máslo čerstvé | 20 |
Vlašské ořechy | 30 |
Švestky | 600 |
Dochucovadla:
skořice cela 2 ks, skořice mletá jedna polévková lžíce, špetka soli, 2 kapky citrónové šťávy, olej ve spreji
Energetická hodnota celkem: 13309 kJ
Bílkoviny (g): 80,
Tuky (g): 84,
Sacharidy (g): 470,
SAFA (g): 41,
Cukry (g): 183,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1664 kJ
Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 58.8, SAFA (g): 5.1, Cukry (g): 22.9, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Uvaříme rýži v mléce s celou skořicí a špetkou soli, průběžně mícháme. Vaříme na slabším plameni. Mezitím si vymažeme formičky (používám olej ve spreji). Nasekáme oříšky a z bílků ušleháme sníh s 2 kapkami citrónové šťávy. Předehřejeme si troubu na 180 st. Z rýže vyjmeme skořici a přidáme cukr, máslo, oříšky a žloutky a rychle promícháme. Přidáme na kousky nakrájené švestky. Nakonec zlehka vmícháme bílek. Rozdělíme do formiček a pečeme cca 15 minut do zlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.