TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Rýžový nákyp se švestkami

Zpět
  • Autor: sduranova
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice cela 2 ks, skořice mletá jedna polévková lžíce, špetka soli, 2 kapky citrónové šťávy, olej ve spreji

Energetická hodnota celkem: 13309 kJ

Bílkoviny (g): 80, Tuky (g): 84, Sacharidy (g): 470, SAFA (g): 41, Cukry (g): 183, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1664 kJ

Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 58.8, SAFA (g): 5.1, Cukry (g): 22.9, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Uvaříme rýži v mléce s celou skořicí a špetkou soli, průběžně mícháme. Vaříme na slabším plameni. Mezitím si vymažeme formičky (používám olej ve spreji). Nasekáme oříšky a z bílků ušleháme sníh s 2 kapkami citrónové šťávy. Předehřejeme si troubu na 180 st. Z rýže vyjmeme skořici a přidáme cukr, máslo, oříšky a žloutky a rychle promícháme. Přidáme na kousky nakrájené švestky. Nakonec zlehka vmícháme bílek. Rozdělíme do formiček a pečeme cca 15 minut do zlatova.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři