TOPlist


Králík se zeleninou a šťouchanými brambory

  • Uživatelský recept
  • Autor: mosem
  • Porce: 3.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Parmezán 25%20
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)10
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)100
Celer bulva100
Mrkev100
Cibule100
Brambory vařené300
Víno bílé suché100
Králičí průměr500

Energetická hodnota celkem: 5813 kJ

Bílkoviny (g): 120, Tuky (g): 52, Sacharidy (g): 101 SAFA (g): 21 Cukry (g): 26 Vláknina (g): 13 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1938 kJ

Bílkoviny (g): 40, Tuky (g): 17.3, Sacharidy (g): 33.7 SAFA (g): 7 Cukry (g): 8.7 Vláknina (g): 4.3 Sůl (g): 0.7


Dochucovadla:

provensálské koření, sůl, kmín

Postup přípravy

Očistíme brambory, mrkev, celer a cibuli. Vše nakrájíme na kostky 1x1 cm, stejně jako králíčí maso. Cibuli restujeme na polovině oleje současně s mrkví a celerem do poloměka (al dente). Brambory uvaříme v osolené vodě s kmínem, po uvaření je rozšťoucháme s horkým mlékem. Králíka orestujeme na druhé polovině oleje, přidáme bílé suché víno, koření. Těsně před dovařením strouhneme trošku parmezánu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma