- Autor: mosem
 - Doba přípravy (min.): 60
 - Uživatelský recept
 - Porce: 3.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Parmezán 25% | 20 | 
| Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 | 
| Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 100 | 
| Celer bulva | 100 | 
| Mrkev | 100 | 
| Cibule | 100 | 
| Brambory vařené | 300 | 
| Víno bílé suché | 100 | 
| Králičí průměr | 500 | 
Dochucovadla:
provensálské koření, sůl, kmín
Energetická hodnota celkem: 5813 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 120, 
                                                        Tuky (g): 52, 
                                                        Sacharidy (g): 101,
                                                        SAFA (g): 21,
                                                        Cukry (g): 26,
                                                        Vláknina (g): 13,
                                                        Sůl (g): 2
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1938 kJ
Bílkoviny (g): 40, Tuky (g): 17.3, Sacharidy (g): 33.7, SAFA (g): 7, Cukry (g): 8.7, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Očistíme brambory, mrkev, celer a cibuli. Vše nakrájíme na kostky 1x1 cm, stejně jako králíčí maso. Cibuli restujeme na polovině oleje současně s mrkví a celerem do poloměka (al dente). Brambory uvaříme v osolené vodě s kmínem, po uvaření je rozšťoucháme s horkým mlékem. Králíka orestujeme na druhé polovině oleje, přidáme bílé suché víno, koření. Těsně před dovařením strouhneme trošku parmezánu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






