- Autor: janulka555
- Doba přípravy (min.): 90
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 750 |
Hovězí maso zadní průměr | 400 |
Rajčata | 270 |
Paprika červená | 170 |
Cibule | 83 |
Smetana zakysaná 15% | 190 |
Olej běžný (průměr) | 40 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, mletá sladká paprika, rozmarýn, hovězí bujón
Energetická hodnota celkem: 5552 kJ
Bílkoviny (g): 91,
Tuky (g): 89,
Sacharidy (g): 37,
SAFA (g): 32,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1110 kJ
Bílkoviny (g): 18.2, Tuky (g): 17.8, Sacharidy (g): 7.4, SAFA (g): 6.4, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Perkelt: Nakrájíme hovězí na kostky, osolíme opepříme, přidáme trochu rozmarýnu a orestujme, přidáme cibuli, pak sladkou papriku, mouku a zalijeme vodou. Poté osolíme, přidáme část hovězího bujónu a necháme asi 30 minut dusit. Poté přidáme rajče, papriku a dusíme, dokud maso úplně nezměkne. Nakonec přimícháme zakysanou smetanu, dochutíme a chvíli povaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.