TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Ratatouille (ratatuj)

Zpět

tradiční francouzský zeleninový recept kapánek zjednodušený, lze připravit větší množství a uchovat v lednici

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Patizony500
Rajčata 1000
Paprika zelená1000
Lilek300
Česnek50
Cuketa300
Cibule200
Oleje (všechny druhy)80

Dochucovadla:

sůl, provensálské koření

Energetická hodnota celkem: 6830 kJ

Bílkoviny (g): 44, Tuky (g): 83, Sacharidy (g): 159, SAFA (g): 10, Cukry (g): 95, Vláknina (g): 55, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 683 kJ

Bílkoviny (g): 4.4, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 15.9, SAFA (g): 1, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Rajčata spaříme a oloupeme. Všechnu zeleninu nakrájíme na kostky cca o hraně 3 cm. Původní postup počítá s tím, že se jednotlivé druhy zeleniny postupně opékají na pánvi na 1 lžičce olivového oleje a následně se vše smíchá a dusí doměkka. Ale....:-) V množství, které se obvykle u nás dělá, je to velice náročné na čas. Takže zeleninu nakrájím, česnek na plátky, vložím do velkého pekáče, lehce osolím, posypu kvalitním provensálským kořením, promíchám s olivovým olejem a peču na 220 st. doměkka a do "opečena".

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři