- Autor: psathyrella
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
tradiční francouzský zeleninový recept kapánek zjednodušený, lze připravit větší množství a uchovat v lednici
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Patizony | 500 |
Rajčata | 1000 |
Paprika zelená | 1000 |
Lilek | 300 |
Česnek | 50 |
Cuketa | 300 |
Cibule | 200 |
Oleje (všechny druhy) | 80 |
Dochucovadla:
sůl, provensálské koření
Energetická hodnota celkem: 6830 kJ
Bílkoviny (g): 44,
Tuky (g): 83,
Sacharidy (g): 159,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 95,
Vláknina (g): 55,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 683 kJ
Bílkoviny (g): 4.4, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 15.9, SAFA (g): 1, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Rajčata spaříme a oloupeme. Všechnu zeleninu nakrájíme na kostky cca o hraně 3 cm. Původní postup počítá s tím, že se jednotlivé druhy zeleniny postupně opékají na pánvi na 1 lžičce olivového oleje a následně se vše smíchá a dusí doměkka. Ale....:-) V množství, které se obvykle u nás dělá, je to velice náročné na čas. Takže zeleninu nakrájím, česnek na plátky, vložím do velkého pekáče, lehce osolím, posypu kvalitním provensálským kořením, promíchám s olivovým olejem a peču na 220 st. doměkka a do "opečena".
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.